Skip to main content

Termeni si Conditii Magazin

Platforma Choco Mua este dedicata utilizarii de catre persoanele fizice si juridice in vederea achizitionarii de produse comercializate de AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL si se supune Termenilor si conditiilor de mai jos.

Folosirea acestui magazin online implica acceptarea conditiilor propuse de AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL, cu sediul social in Mun. Bucuresti, Aleea Meseriasilor, Nr 3, Bl C94, Sc 1, Et 4, Ap 24, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/15799/12.08.2022, identificata prin cod unic de inregistrare 46647472, asa cum sunt descrise mai jos. Recomandam citirea cu atentie a acestora. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si conditiile acestui magazin online, va rugam sa nu il folositi.

AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara nici o alta notificare in prealabil. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand aceasta pagina, numită Termeni si conditii.

INFORMATII PERSONALE

Informatiile furnizate trebuie sa fie corecte. Optand pentru inregistrare, va obligati sa ne furnizati corect numele, adresa si alte informatii utile. Puteti corecta sau actualiza aceste informatii accesand meniul „Contul meu”.

Prin accesarea contului si utilizarea parolei personale sunteti responsabil pentru toate actiunile care decurg din folosirea acestora. AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL nu poate fi facuta responsabila pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE

Datele dumneavoastra personale vor putea fi folosite de catre AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL pentru confirmarea comenzilor si in scopul declarat al acestui site. Informarile despre eventualele promotii, anunturi etc. vor putea fi transmise prin email numai cu acordul prealabil al clientului prin abonamentul la serviciul Newsletter.

Datele dumneavoastra personale vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau altor autoritati in drept pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL se angajaza in fata clientilor sai sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii.

AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL se obliga sa respecte drepturile clientului conferite de Legea 677/2001, iar la cererea dumneavoastra sa stearga datele a caror prelucrare nu este conforma dispozitiilor Legii nr. 677/2001 privind protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date; sa inceteze prelucrarea datelor dumneavoastra personale.

Orice incercare de a accesa datele personale ale altui utilizator sau de a modifica continutul site-ului chocomua.ro sau de a afecta performantele serverului pe care ruleaza site-ul chocomua.ro va fi considerata o tentativa de frauda si va atrage dupa sine cercetarea penala a aceluia care a incercat acest fapt.

INREGISTRAREA CA UTILIZATOR

Pentru a beneficia de serviciile oferite de acest magazin precum si pentru achizitionarea produselor oferite de acesta, va trebui sa va inregistrati ca utilizator.

Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea prealabila de catre dumneavoastră a „Termenilor si conditiilor” si a „Politicii de confidentialitate”.

Daca folositi acest site sunteti responsabil cu privire la pastrarea confidentialitatii datelor de acces in contul dvs. de utilizator creat pe site si sunteti de acord sa va asumati responsabilitatea pentru toate activitatile efectuate din contul dumneavoastra  de utilizator.

Prin inregistrarea ca utilizator al magazinului online chocomua.ro va vom solicita o serie de date personale care sa permita identificarea dvs. ca utilizator. Va rugam sa accesati pagina „Politici de confidentialitate” pentru a va informa cu privire la informatiile colectate si cu privire la modul in care sunt folosite acestea.

PROCEDURA DE CUMPARARE

Pentru a cumpara si intra in posesia produselor oferite spre vanzare este necesara parcurgerea urmatoarelor etape:

 • Inregistrarea dvs. ca utilizator (optional).
 • Efectuarea platii produselor: Plata se efectueaza in numerar/cash, la livrarea produsului sau daca doriti acest lucru, prin serviciul de plati online oferit de MobilPay. Toate tranzactiile efectuate prin MobilPay sunt verificate atat automat, folosind algoritmi specifici, cat si de operatori umani, pentru a ajuta la prevenirea tranzactiilor frauduloase. Tranzactiile sunt procesate in sistemul 3D Secure.
 • Inainte de onorarea comenzilor AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL isi rezerva dreptul de a valida comenzile prin contactarea telefonica a clientilor.
 • Pentru protectia mediului, factura nu va fi atasata la livrarea produsului. Factura va fi trimisa la adresa de e-mail furnizata la efectuarea comenzii in termen de 8 zile lucratoare de la primirea coletului.

PRETURI

Preturile prezentate includ TVA (19%) .

Pretul de achizitie prezentat pe factura va fi acelasi cu cel prezentat pe site la momentul achizitiei, pret la care se adauga si costurile de livrare.

Oferta de produse este valabila in limita stocului disponibil.

LIVRAREA PRODUSELOR

Inainte de onorarea comenzilor, AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL  isi rezerva dreptul sa efectueze validarea acestora prin contactarea telefonica a clientilor.

Nu se va accepta decat o adresa de livrare pentru fiecare comanda.

Livrarea se face prin curierat rapid.

Pretul de livrare oriunde in tara este de 25Lei.

Comenzile beneficiaza de transport gratuit daca acestea depasesc suma de 250 lei (totalul produselor, fara taxa de transport). Oferta valabila pe teritoriul Romaniei.

GARANTIA PRODUSELOR

AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL garanteaza originalitatea produselor livrate. Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL in maxim 24 de ore de la receptionarea produselor, urmand ca aceasta sa fie transmisa furnizorului produselor respective, spre solutionare.

RETURNAREA PRODUSELOR

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare, fara penalitati sau despagubiri si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile lucratoare de la primirea produsului in conformitate cu dispozitiile Ordonantei nr. 130/2000.

In cazul in care doriti sa faceti returul unui produs aveti urmatoarele obligatii:

 • De a returna produsul cumparat, in starea in care a fost livrat, in ambalajul original, nedeteriorat, nedesfacut (produsul nu are voie sa fie desfiletat in cazul in care acesta are filet deoarece in astfel de situatii, produsele instant se opun deteriorarii odata ce intra oxigen in contact direct cu produsul) si nefolosit, printr-un serviciu de curierat rapid, iar costul transprtului va fi suportat de catre dumneavoastra.
 • Pentru returul produsului, clientul trebuie sa trimita, de pe adresa de email cu care s-a inregistrat pe acest site un email catre adresa office@chocomua.ro ce trebuie sa contina cererea explicita de retur, datele de identificare ale clientului, datele de identificare ale comenzii, contul bancar al clientului in care se doreste returnarea banilor si sucursala la care este deschis contul.
 • in cazul in care produsele nu se potrivesc ca si nuanta (fond de ten, ruj, creion de buze, blush etc) AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL nu este raspunzatoare.

Cererea de retur va fi procesata de catre AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL in termen de 7 zile lucratoare iar banii vor fi returnati in termen de 30 de zile calendaristice de la returnarea produsului.

POLITICA DE RETUR

Returul produselor este acceptat doar pentru PERSOANELE FIZICE ce au achizitionat produse de la chocomua.ro. Inainte de expirarea perioadei de retragere, consumatorul are dreptul de a se retrage din prezentul contract, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri decat cele prevazute la art.13 alin.(3) si art.14 din O.U.G Nr.34/2014, in termen de 14 zile calendaristice incepand din ziua in care intra in posesia fizica a produsului. Cheltuielile de returnare sunt suportate de consumator.

Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire si/sau interventii neautorizate etc.

Vanzatorul va rambursa contravaloarea produsului in maxim 30 (treizeci) zile calendaristice de la data informarii chocomua.ro. de catre Consumator, asupra deciziei sale de retragere din contract si acceptarea returului, intr-un cont bancar.

Chocomua.ro va putea amana rambursarea contravalorii produsului pana la primirea produsului vandut sau pana la primirea unei dovezi conform careia acesta a fost expediat. Pentru a beneficia de returul produselor conform Ordonantei de Urgenta 34/2014, trebuie completat formularul de retur aflat mai jos si trimis mail catre office@chocomua.ro cu o copie a facturii si chitanta, pentru a putea identifica cumpararea, cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data ridicarii/primirii produsului.

Formularele completate dupa aceasta perioada nu sunt luate in considerare. De asemenea produsul trebuie sa intre in posesia noastra cel tarziu in a 14-a zi calendaristica de la data receptionarii lui. Returul produselor se poate face doar prin intermediul firmelor de curierat (nu posta), dar nu inainte de a completa formularul de retur si a primi acceptul din partea noastra. Va rugam ca in momentul expedierii catre chocomua.ro, coletul sa contina urmatoarele documente/date: 1. Copie dupa factura 2. Copie chitanta sau copie ordin de plata 3. Numarul de retur (numarul comunicat prin mail dupa ce a fost completat formularului de retur). Pentru coletele trimise va rugam sa completati pe scrisoarea de transport (AWB) numarul de retur. Va rugam sa NU scrieti direct pe cutie numarul de retur, ci doar pe AWB.

Sigilati si securizati produsul/produsele intr-o cutie de carton si bine infoliate astfel incat sa nu se deterioreze pe parcursul traseului. In cazul in care la receptia produsului de catre chocomua.ro se constata deteriorarea/distrugerea produsului din cauza transportului de retur (motiv fiind ambalarea incorecta a produsului/produselor de carte consumator) chocomua.ro isi asuma dreptul de a nu accepta returul.

Va rugam sa indicati modul in care vom proceda in cazul in care returul dumneavoastra este acceptat, si anume in cazul in care bunurile necesita un schimb (acelasi produs) sau se restituie suma. In cazul unei cereri de restituire a banilor, indicati contul IBAN in RON (24 de caractere) in care doriti sa efectuam restituirea sumei, prin e-mail catre office@chocomua.ro. Va trebui sa suportati costul direct al returnarii produselor. Taxa de retur este egala cu taxa de transport. Pentru mai multe informatii contactati departamentul relatii cu clientii pe e-mail office@chocomua.ro

Va rugam sa luati in considerare ca produsele cosmetice desfacute si utilizate care nu reprezinta un defect calitativ si nu sunt expirate, nu pot fi returnate din motive de sanatate. In conformitate cu legislatia uniformizata a Uniunii Europene, toate produsele cosmetice au lipit pe ambalaj o pictograma (un desen ce reprezinta o cutie rotunda desfacuta si un numar). Numarul trecut pe aceasta pictograma reprezinta numarul de luni al termenului de valabilitate al produsului din momentul in care acesta a fost deschis. Spre exemplu un produs cu pictograma M24 poate fi folosit timp de 24 de luni din momentul in care a fost deschis. In cazul produselor cu termen de valabilitate mai mare de 36 de luni pictograma este M36. Exceptii: Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna decat daca sunt sigilate: a. Produse cosmetice(farduri, rujuri, blush-uri,pomade de sprancene, geluri, creme, etc ) b. Produse de ingrijire personala (din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena: produse de ingrijire/ igiena personala) c. Produsul nu mai are ambalajul original complet in care a fost livrat d. Etichetele de identificare sunt deteriorate sau lipsesc Retur DOAR : In eventualitatea in care produsul achizitionat prezinta vicii de fabricatie, acesta va fi inlocuit cu un produs functional, cu conditia notificarii in scris a chocomua.ro in termen de 48 de ore de la primirea produsului.

De retinut: In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, accesorii lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse. De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate). Nu vor fi receptionate coletele care nu au trecut numarul de retur pe scrisoarea de transport (AWB). Va rugam verificati integritatea fizica a coletelor in momentul in care le primiti de la curierat in prezenta curierului si cereti intocmirea unui proces verbal de constatare a daunelor daca coletele prezinta urme de deteriorare. Orice reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.

Returnarea produselor din Uniunea Europeana In cazul in care doriti sa returnati produsele comandate, va trebui sa parcurgeti aceiasi pasi de mai sus: AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL, Strada Caloian Județul, Nr. 14, Sector 3, București

1) La comenzile cu livrare in UE se poate realiza doar returul produselor nu si schimbul acestora.

2) Contravalorarea produsului/produselor se va restitui in contul dvoastra bancar. Returul din afara Romaniei este de asemenea suportat de catre client. Adresa pentru returnarea produselor: AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL, Strada Caloian Județul, Nr. 14, Sector 3, București

Înainte de a face returul, vă rugăm să ne scrieți la adresa: office@chocomua.ro.

DECLINAREA RESPONSABILITATII

AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL nu garanteaza  disponibilitatea in stoc a produselor afisate, motiv pentru care societatea va avea dreptul de a nu livra o anumita comanda. Daca plata se face in avans, clientul va avea dreptul de a primi inapoi banii platiti pentru produsul respectiv. In cazul in care produsele nu se pot livra, clientul va putea cere doar returnarea sumelor incasate deja de AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL, dar nu si alte despagubiri.

AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL nu ofera nicio garantie, in mod expres, in ceea ce priveste functionarea acestui site, informatia, corectitudinea descrierilor, actualizarea continutului, produsele de pe site precum si potrivirea lor pentru un anumit scop. Utilizatorii sunt de acord in mod expres ca folosirea acestui site si cumpararea produselor se face pe propriul risc, singura derogare reprezentand obligatia AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL de a acorda utilizatorilor dreptul de denuntare unilaterala a contractului conform legislatiei in vigoare. Imaginile publicate pe site sunt cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imaginile prezentate in orice mod (culoare, aspect, etc.).

CODURI DE REDUCERE:

Codurile de reducere sunt valabile inclusiv pentru produsele reduse deja doar in cazul in care oferta specifica acest lucru.

LITIGII

Orice litigiu aparut intre utilizatori si AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL va fi rezolvat prin cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.

 

Termeni si Conditii Cursuri Machiaj

 1. Precizari Initiale

Termenii si conditiile prezentate mai jos se refera la toate evenimetele Choco Mua, inscrierile efectuate pe website-ului de prezentare https://chocomua.ro/ si participarea la cursurile acesteia.

In cazul in care aveti intrebari sau nelamuriri, va rugam sa folositi datele de contact de la urmatoarea adresa: https://chocomua.ro/contact/

1.1. Folosirea de catre dumneavoastra a aplicatiilor, produselor, website-ului de prezentare chocomua.ro este impusa de termenii atasati a prezentului document, exceptand insa alti termeni consimtiti prin semnarea unor documente suplimentare fata de cele mentionate mai jos.

1.2. Ne rezervam dreptul de a modifica oricand si fara notificare prealabila orice rectificare sau schimbare ce apare in Conditiile de utilizare prin afisarea pe website-ul de prezentare. Continuarea folosirii serviciului si accesarea  website-ului de prezentare precum si modificarile/afisarile acestora in sectiunea, Termeni si Conditii, se considera a fi acceptate de catre utilizator, cu exceptia unor intelegeri aflate in opozitie incheiate in scris cu Choco Mua.

 1. Termeni Distinctivi, Generali si Definitii

Choco Mua: este denumirea comerciala a AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL, societate cu raspundere limitata inregistrata in Romania, cu sediul social in Mun. Bucuresti, Aleea Meseriasilor, Nr 3, Bl C94, Sc 1, Et 4, Ap 24, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J40/15799/12.08.2022, identificata prin cod unic de inregistrare 46647472.

Produse si Servicii:  Orice produs sau serviciu, ce urmeaza a fi furnizate de catre Prestator, Beneficiarului, denumite in acest document in mod colectiv „Produsele” si „Serviciile”.

Client sau Cumparator: Orice persoana fizica ce are varsta peste 16 ani sau persoana juridica care trimite o comanda de produse si/sau servicii prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL, ce poate fi atat electronic cat si telefonic.

Cursant: Persoana fizica sau juridica, Beneficiar al programelor de formare profesionala, training, cursuri online, evenimente culturale si educationale, conferinte, workshopuri, ateliere si alte actiuni complementare.

Cursantul si prezenta obligatorie la Curs: Cursantul isi pierde dreptul de a mai participa la programul de formare profesionala in cazul in care depaseste  numarul maxim de absente (25% absente motivate si 10% absente nemotivate). Mentionam ca in acest caz sumele achitate nu vor fi returnate cursantului.

Cursantul si modul de desfasurare a Cursului: Cursantul este obligat sa respecte programul de formare profesionala, desfasurarea orelor de curs, efectuarea temelor de lucru atat in clasa cat si acasa, citirea suportului de curs recomandat, scrierea proiectelor si livrarea acestora in termenii limita de lucru. Mentionam ca in aceste cazuri trainerul/formatorul are dreptul sa puncteze, noteze, evalueze si aloce ore de curs suplimentare in functie de programul de formare profesionala. Precizam ca nerespectarea obligatiilor sau perturbarea orelor de curs poate duce la pierderea dreptului de a mai participa la programul de formare profesionala de catre cursant.

Furnizor Curs: Prestatorul de servicii, ce asigura organizarea si furnizarea de Cursuri Autorizate, Training-uri, cursuri online, evenimente culturale de initiere si educationale, conferinte, workshopuri si ateliere.

Website de prezentare: Domeniul https://chocomua.ro/ si subdomeniile acestuia ce sunt detinute de AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL

UtilizatorOrice persoana fizica ce are varsta peste 16 ani sau persoana juridica ce utilizeaza prezentul Website de prezentare si si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Curs Autorizat: Program de formare profesionala autorizat de catre Comisia de Autorizare a Municipiului Bucuresti, conform O.G. nr. 129/2000 republicata, privind formarea profesionala a adultilor, finalizat prin obtinerea unui certificat de calificare/absolvire, recunoscut de Ministerul Muncii si Protectiei Sociale.

Durata Cursului: Este intervalul de timp in care deruleaza un Program de Formare Profesionala.

Programul de Curs: Plan de activitate sistematic in care sunt fixate etapele de desfasurare si ordinea acestora intr-un anumit interval sau perioada incluzand: numarul sedintelor de curs (saptamana, luna, anul), intervalul orar, zilele de desfasurare si locatia.

Locurile disponibile: Sunt locurile libere din grupa ce pot fi ocupate. In cazul in care numarul participantilor este mai mare, se pot forma grupe suplimentare.

Data pana la care se pot face inscrieri pentru Curs: Este data pana la care se fac inscrieri pentru urmatoarea grupa, numita ‚’’ Grupa in Formare’’. Mentionam ca aceasta data poate fi reprogramata ori de cate ori este nevoie, daca numarul minim de participanti din grupa nu a fost atins.

Data Estimata de Incepere a Cursului: Este data estimativa de incepere a Cursurilor Autorizate, Cursuri Online, Conferinte, Workshopuri si Atelierelor, pana in momentul in care este atins numarul minim de cursanti, hotarat de catre Furnizorul de Formare profesionala, pentru a putea fi posibila demararea cursului.

Data de Incepere a Cursului: Este data oficiala declarata de incepere a Cursurilor Autorizate, Cursuri Online, Conferinte, Workshopuri si Ateliere. Aceasta va fi transmisa Cursantilor sau posibililor Cursanti, prin e-mail, sms, WhataApp sau telefon, cu minimum 7 zile calendaristice inainte de inceperea cursului.

Numarul minim de Participanti la Curs: Este numarul minim de participanti, de care este nevoie, pentru inceperea Cursurilor Autorizate, Cursuri Online, Conferinte, Workshopuri si Atelierelor. Furnizorul de Formare profesionala hotaraste care este numarul minim de participanti in functie de curs, perioada si locatie.

Actele si documentele necesare pentru inscrierea la Curs: Sunt specificate pe pagina fiecarui Curs in derulare.

Training: Program special bazat pe dezvoltarea abilitatilor si cunostintelor individuale. Exemple de Training: cursuri fizice, cursuri online, ateliere, workshopuri, conferinte, diferite evenimente culturale si educationale, care pot fi practice si/sau teoretice in functie de programul de curs, cu teme de lucru acasa ce sporesc numarul de ore realizat.

Training Online: Pentru a se putea desfasura sunt necesare urmatoarele echipamente: PC sau tableta conectat la reteua de internet, cemera web, microfon si aplicatia Zoom.

Certificatul de Calificare: Se dobandeste prin finalizarea programelor de formare profesionala de calificare.

Certificatul de Absolvire: Se dobandeste prin finalizarea programelor de formare profesionale de Initiere, Perfectionare si Specializare sau alcatuite pe module.

Taxa eliberare Certificate Calificare sau Absolvire: Eliberarea Certificatelor de Calificare sau Absolvire este gratuita.

Taxa eliberare Duplicat Certificate Calificate si Absolvire: Pentru eliberarea unui duplicat al Certificatului de Calificare sau Absolvire, se incaseaza o taxa in valoare de 350 de lei.

Procedura de Arhivare: Certificatele mai vechi de 12 luni care nu sunt ridicate de catre Beneficiar, vor fi arhivate. Taxa de arhivare este de 100 de lei/an.

Taxa Participare la Examen: Programarea pentru examen se va face dupa achitarea taxei de participare la examen in cuantum de 70 lei.

Termenul de eliberare Certificate Calificare sau Absolvire: In baza unui Proces Verbal de predare-primire, tipizatele sunt eliberate de catre Comisia Judeteana de Autorizare a Furnizorilor de Formare, catre furnizorul de formare profesionala. Acesta poate elibera adeverinte de absolvire potrivit cursului autorizat absolvit, pana la eliberarea fizica a certificatelor tipizate. Conform OG 129/2000 REPUBLICATA si Hotararea nr. 522 din 8 mai 2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului nr.129/2000 republicata si actualizata, privind formarea profesionala a adultilor, termenul de eliberare a certificatului de calificare sau absolvire este de 14 zile de la momentul in care acesta intra in posesia tipizatului transmis de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice. Precizam ca furnizorul de formare profesionala nu poarta nicio raspundere in raport de termenul in care intra in posesia tipizatului transmis de catre Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, necesar in vederea eliberarii certificatul de calificare sau absolvire. Conform O.U.G. nr.97/2005 Certificatul de calificare sau absolvire se elibereaza personal Beneficiarului pe baza unui act de identitate valabil, conform si autentic sau imputernicitului acestuia in baza unei procuri in original, prin ridicarea de la punctul de lucru al Furnizorului de formare profesionala, din localitatea in care programul de formare profesionala a decurs si a fost finalizat.

Tipul certificatelor de calificare si de absolvire si suplimentului descriptiv al acestora sunt prevazute in Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonantei Guvernului Nr. 129/2000 republicata privind formarea profesionala a adultilor, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 522/2003, cu modificarile si completarile ulterioare: https://www.mmanpis.ro/wp-content/uploads/2020/03/OG-129-2000.pdf

Demersul si procedura de eliberare a Certificatului de Calificare sau Absolvire: Certificatul de Calificare sau Absolvire se elibereaza conform O.U.G. nr.97/2005, strict Beneficiarului pe baza Cartii de identitate valide, sau reprezentantului acestuia in baza unei procuri notariale. Acesta se ridica din orasul in care programul de formare profesionala a fost finalizat, de la punctul de lucru al Furnizorului de formare profesionala.

Diploma de participare: Documentul care confirma si atesta participarea si finalizarea la curs. Acesta nu are o recunoastere, identificare sau acreditare Oficiala din partea autoritatilor competente.

Cod COR: Cod conferit ocupatiilor din Romania, conform Clasificarii Ocupatiilor din Romania, pentru care este un standard ocupational sau de pregatire profesionala.

Cod NC: Cod nomenclator, conform CNC (Cadrul National al Calificarilor) atribuit calificarilor din Registrul National al Calificarilor profesionale.

Denumirea Oficiala a Cursului: Este numele calificarii sau ocupatiei fiind specificata in lista Clasificarii Ocupatiilor din Romania, si in Registrul national al calificarilor profesionale. In urma absolvirii programului de formare profesionala, aceasta denumire se va regasi pe certificatele de calificare sau abolvire obtinute.

Denumirea Comerciala a Cursului: Este numele sau expresia simplificata al denumirii oficiale a cursului. Acesta este folosit in scopuri comerciale pentru o identificare cat mai clara de catre cursant.

Registrul national al calificarilor profesionale din Romania: Este o baza de date recunoscute la nivel national, care pot fi obtinute atat prin sistemul formal de educatie si formare profesionala, cat si prin identificarea rezultatelor invatarii dobandite in contexte nonformale si informale, care inglobeaza descrierea calificarilor profesionale din Romania. Registrul national al calificarilor profesionale din Romania, contine calificarile corespunzatoare nivelurilor de calificare 1, 2, 3, 4 si 5, conform Cadrului national al calificarilor, aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 918/2013.

Standard Ocupational/Standard de pregatire profesionala: Este documentul care stabileste competentele profesionale si nivelul calitativ asociat rezultatelor activitatilor specifice necesare practicarii unei ocupatii, respectiv specifice unei calificari.

Standard Pregatire Profesionala sau Competentele profesionale: Reprezinta capacitatea de a indeplini activitatile solicitate la locul de munca, la nivelul calitativ, precizat in standardul ocupational de pregatire profesionala. Competentele profesionale obtinute in urma absolvirii unui Curs Autorizat, specificate si in documentul „Supliment Descriptiv al Certificatului”, sunt eliberate ca o anexa la Certificatele de Calificare sau Absolvire.

Orasul si Locatia de desfasurare a Cursului:  Acesta se va desfasura la sediile principale sau secundare ale Choco Mua. Conform paticularitatiilor si tipicului domeniului de activitate, pe perioada Cursului, se pot organiza si vizite la diferiti parteneri din Locatia sau Orasul in care se desfasoara programul de formare profesionala. Detaliile sunt mentionate in continutul programului de curs sau individual pe pagina fiecarui curs.

Termenul si Durata Contractului: Contractul intra in vigoare la data completarii formularului de inscriere si a achitarii avansului sau a taxei de inscriere.

 1. Dreptul de Proprietatea Intelectuala

3.1. Continutul, cum este definit in preambul, continand creatia artistica, reprezentari stilizate, logo, simboluri comerciale, descrierea textelor si a continutului multimedia, imaginilor statice, imaginilor dinamice, pozelor si fotografiilor cum sunt prezentate pe website, este proprietatea Choco Mua si ii sunt rezervate toate drepturile obtinute in acest sens.

3.2. Mentionam ca toate drepturile referitoare la Proprietatea Intelectuala sunt rezervate si nu se permite decompilarea, copierea si modificarea, astfel fiind interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul document.

 1. Modalitati si Termeni de Inscriere la curs

4.1. Cursantul poate accesa cursul dorit, utilizand interfata website-ului de prezentare https://chocomua.ro/ in limita locurilor disponibile si a criteriilor de eligibilitate mentionate pentru fiecare program de curs in parte.

4.2. Cursantul poate sa solicite informatii complete despre curs, apasand butonul “Inscrie-te” si va fi directionat catre platforma de inscrieri ce contine Formularul de Inscriere Online pentru cursul de formare profesionala.

4.3. Cursantul trebuie sa accepte Conditiile de Participare pentru efectuarea unei inscrieri valabile si sa furnizeze anumite date personale pe care trebuie sa le completeze in campurile Formularului de Inscriere Online.

4.4. Cursantul are rezervat si garantat locul in cadrul unei grupe doar in momentul achitarii avansului sau a cursului integral si a depunerii actelor necesare pentru inscriere.

4.5. Pe pagina fiecarui curs sau training in parte sunt precizate actele necesare pentru inscriere. Acestea se pot depune la sediul Choco Mua in format fizic sau se pot atasa in format digital la adresa de e-mail office@chocomua.ro.

4.6. Fara vreo notificare prealabila avand motive obiective, Choco Mua, are dreptul de a modifica datele de desfasurare a programelor de formare profesionala, locatia si numele trainerului.

 1. Obligatii specifice programului de formare profesionala:

Beneficiarul de formare profesionala, denumit in continuare si Cursant, are in plus urmatoarele obligatii ce conduc la buna desfasurare a activitatii pe parcursul derularii programului de formare profesionala:

5.1. Sa frecventeze programul de formare profesionala pe intreaga perioada a Contractului, dupa structura prezentata si agreata.

5.2. Sa anunte, personal sau prin alta persoana, Furnizorul de formare profesionala/Formatorul/Trainer-ul in situatia in care, din motive obiective ori din cauza imbolnavirii, absenteaza de la programul de formare profesionala.

5.3. Sa realizeze temele de lucru/lucrarile scrise ce fac parte integrata din structura programului de formare profesionala, fiind considerate ore de pregatire practica si/sau teoretica in favoarea Beneficiarului. In cazul in care temele de lucru/lucrarile scrise nu vor fi prezentate in formatul cerut de catre Furnizorul de formare profesionala/Formatorul/Trainer, Cursantul isi poate pierde dreptul de a mai participa la programul de formare profesionala. Cursantul are indatorirea de a le trimite pe e-mail sau in formatul solicitat de catre Furnizorul de formare profesionala/Formatorul/Trainer in intervalul de timp mentionat.

5.4. Sa utilizeze instrumentele si aparatura din dotare, conform normelor de protectie a muncii, comunicate si prezentate la inceperea cursului.

5.5. Sa nu paraseasca incinta Furnizorului, avand asupra lui instrumente sau materiale de curs puse la dispozitie în timpul sedintelor de curs, reprezentand bunurile/proprietatea societății AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL.

5.6. Sa nu aduca jigniri si/sau ofense ori sa manifeste agresivitate in limbaj si in comportament fata de ceilalti participanti la programul de formare profesionala, Formator/Trainer sau reprezentant al societatii AC MAKEUP ARTIST BOUTIQUE SRL Nerespectarea obligatiei poate conduce la pierderea dreptului Beneficiarului de a participia la programul de formare profesionala.

5.7. Sa nu fumeze decat in locurile special amenajate pentru fumat, semnalizate ca atare. De asemenea, Beneficiarul nu are voie sa detina sau sa consume, in timpul orelor de curs, bauturi alcoolice sau alte substante interzise prin lege ce afecteaza sanatatea umana.

5.8. Sa aduca de indata la cunostinta Formatorului/Trainer-ului orice neregula constatata, abateri sau greutati intampinate in cadrul desfasurarii programului de formare profesionala.

5.9. Sa se prezinte la examen, la ora comunicata de Furnizor. In caz contrar, Beneficiarul avand obligatia sa anunte cu minimum 24 de ore în avans, Furnizorul.

5.10. Nerespectarea obligatiei prevazute la art. 5.9. de mai sus, poate conduce la pierderea dreptului Beneficiarului de a sustine examenul de absolvire.

5.11. In cazul in care Beneficiarul solicita sustinerea examenului de absolvire a programului de formare profesionala cu o alta grupa, diferita de cea pentru care a fost inscris, respectiv la o alta data fata de cele comunicate anterior semnarii contractului, acesta va achita o taxa suplimentara în cuantum de 500 de lei, ce cuprinde toate taxele si costurile suplimentare aferente executarii formalitatilor.

5.12. Sa isi incheie obligatiile contractuale, privind plata serviciilor de formare profesionala.

6. Durata Contractului
6.1.  Precizam ca Contractul intra in legalitate la data completarii formularului de inscriere si a achitarii avansului.

7. Cerinte de participare si Dreptul de retragere

7.1. Cursantul are dreptul sa solicite returnarea sumei achitate, partial sau integral, respectand procedura de restituire (se face doar prin folosirea formularului de retragere pus la dispozitie de catre Furnizorul Cursului de formare profesionala), daca din cauze obiective, Cursul de formare profesionala NU se poate desfasura si inceperea acestuia intarzie cu mai mult de 3 luni fata de Data estimata. Furnizorul Cursului de formare profesionala va restitui suma partiala sau integrala, pe care a primit-o ca plata din partea Cursantului in termen de 30 de zile calendaristice de la data la care este anuntat de decizia de retragere. In cazul in care DATA EXACTA DE INCEPERE a Cursului de formare profesionala a fost stabilita si comunicata catre cursant, cursantul nu mai beneficiaza de dreptul de retragere, chiar daca au trecut mai mult de 3 luni, pentru perioada de incepere.

7.2. Persoanele fizice pot avea drept de retragere, pe care il pot exercita in termen de 7 zile calendaristice de la data inscrierii, doar in situatia in care Data de Incepere a cursului de formare profesionala, NU a fost anuntata. In cazul in care Data de Incepere a cursului de formare profesionala a fost stabilita de catre academie, anuntata, comunicata si transmisa catre cursant, suma de bani achitata partial sau integral nu va mai fi restituita acestuia.

7.3 Persoanele juridice nu beneficiaza de dreptul de retragere.

7.4. Suma achitata nu se restituie, indiferent de modalitatea de plata, partiala sau integrala, in cazul neprezentarii, intreruperii frecventarii sau suspendarii temporare a cursului de formare profesionala, din motive imputabile Cursantului.

7.5. Parteneriatul cu Banca Transilvania si Credit Europe Bank SA, in ceea ce priveste modul de plata prin StarBT si Card Avantaj, cu pana la 9 rate fixe lunare (plata in rate), fara dobanda si fara comision, nu permit restituirea sumei achitate partial sau integral, in cazul intreruperii cursului de formare profesionala, din motive imputabile Cursantului.

7.6. In urma efectuarii platii partiale sau integrale a Cursului de formare profesionala, Cursantul este inscris in grupa pentru care a completat formularul de inscriere. Avand in vedere acest aspect, Cursantul nu poate fi transferat la o alta grupa, cu un alt program fata de cel pentru care s-a inscris.

7.7. Pentru a mentine bunul mers al activitatii sale, Furnizorul Cursului de formare profesionala isi rezerva pe deplin dreptul de a nu da curs solicitarilor sau inscrierilor abuzive, frauduloase sau violente, care ii pericliteaza activitatea.

8. Costul Cursului

8.1. Preturile afisate pe wesite-ul de prezentare sunt in RON.

8.2. Preturile sunt cu TVA (valoarea TVA este 0).

8.3. Atat pretul Cursului de formare profesionala cat si tipul de plata se pot modific ulterior prin act aditional, doar cu acordul voit al partilor.

9. Tipuri de plata

9.1. Pentru plata integrala se poate acorda o reducere de 10%, in functie de curs si promotiile aferente specificate in mod particular pentru fiecare curs in cadrul website-ului/paginii de promovare. Aceasta se poate efectua la sediu Choco Mua, cat si prin transfer bancar, in urma emiterii unei facturi proforme cu suma de plata sau pe site-ul nostru. Pentru rezervarea locului in cadrul grupei, aceasta trebuie achitata in cel mai scurt timp.

9.2. Plata in rate se poate face la sediu Choco Mua, cat si prin transfer bancar, in urma emiterii facturii proforme sau pe site-ul nostru. Prima rata, va garanteaza inscrierea la curs iar restul ratelor se pot achitate pe durata cursului de formare profesionala.

9.3. Puteti beneficia de promotii si reduceri suplimentare, in urma unor campanii pe website-ul de promovare https://chocomua.ro/.

9.4. Plata fara dobanda si comision 0, in 9 rate este valabila doar folosind cardurile de credit: StarBT, CardAvantaj sau Raiffeisen.

10. Politica de confidentialitate a datelor personale

10.1. Pentru a afla procedeul de colectare a datele cu caracter personal, de ce si cum le folosim, va rugam sa cititi documentul integral aici privind Politica de confidentialitate a datelor cu caracter personal: https://chocomua.ro/politica-de-confidentialitate/

11. Utilizarea Website-ului https://chocomua.ro/

11.1. Se poate face vizitarea, tiparirea, copierea si distribuirea documentelor publicate de Choco Mua, cu precizarea sa fie in scopulul uzului personal nu al unor obiective comerciale. Sursa https://chocomua.ro/ trebuie mentionata in mod impus, indiferent de utilizare.

11.2. Este interziva accesarea vreunui serviciu cu exceptia interfatei puse la dispozitie de Choco Mua. Nu se supune regulei generale si au abatere de la acesta, persoanelor fizice sau juridice carora li s-a permis in mod specific in baza unui contract scris, acest lucru.

11.3. Este interziva folosirea website-ului https://chocomua.ro/ in scopuri si obiective ilegale precum: transmiterea materialelor ce calca o regula juridica de natura amenintatoare, agresiva, defaimatoare si obscena. In acest sens utilizatorul sau vizitatorul este obligat sa utilizeze website-ul fara a transmite, copia, modifica, distribui, publica, emite licente, vinde orice fel de informatie, produse sau servicii obtinute de pe website sau prin intermediul acestuia.

11.4. Choco Mua nu isi ia asupra sa obligatia de raspundere pentru posibilele inadecvari ce privesc detalierea si descrierea serviciilor, documentelor si alte insusiri de orice natura ale serviciilor oferite si produselor de pe website-ul de promovare si nu garanteaza ca informatiile sunt actuale, corecte, complete si fara erori.

11.5. Utilizarorul sau vizitatorul isi asuma plata tuturor cheltuielilor de folosire si utilizarea a website-ului de prezenare https://chocomua.ro/

11.6. In indeplinirea operatiunilor tehnice necesare pentru livrarea de servicii catre utilizatori sau vizitatori, Choco Mua, are dreptul sa distribuie si sa transmita Continutul dumneavoatra catre diverse retele publice si centre media.

11.7. Choco Mua poate opera oricand modificarile indispensabile si trebuinciose asupra Continutului dumneavoatra pentru ca acesta sa se adapteze la cerintele tehnice ale retelei.

11.8. Acceptati si va asumati intrega responsabilitate pentru orice Continut pe care il transmiteti, creati sau postati atunci cand folositi serviciile si pentru urmarile propriilor dumneavoastra actiuni, inclusiv pentru orice prejudiciu pe care il poate suferi Choco Mua.

11.9. Mentionam ca sunteti singurul raspunzator pentru orice nerespectare a obligatiilor dvs. prevazute in Termeni si Conditii si pentru orice rezultat al actiunilor dumneavostra si Choco Mua nu are nici o responsabilitate fata de dumneavoastra sau de terti.

12. Forta Majora

12.1. Prin Forta Majora se intelege orice fenomen local și instantaneu, independent de vointa partilor, ce nu poate fi prevazut si ce impiedica partile sa indeplineasca obligatiile asumate.

12.2. Forta majora scuteste total sau parțial, de raspundere partile, in cazul nerealizarii si nesupunerii a obligatiilor arogate prin prezentul document.

12.3. Mentionam ca toate termenele se suspenda, pe perioada fortei majore.

12.4. Partile pot inceta executarea contractului, in situatia in care consecintele situatie de Forta Majora, dureaza mai mult de 6 (sase) luni consecutiv.

13. Solutionarea Litigiilor

13.1. Partile se pot adresa instantelor de judecata competente, daca nu este cu putinta solutionarea pe cale amiabila a eventualelor neconcordante si neintelegeri.

14. Raspunderea Tuturor Partilor

14.1. In caz de Forta Majora, Partile nu vor fi raspunzatoare pentru nerealizarea la timp, partiala sau totala, a obligatiilor sale.

14.2. Furnizorul de formare profesionala raspunde pentru serviciile prestate in raport cu prezentul document.

14.3. In situatia in care Beneficiarul nu continua sau nu finalizeaza programul de formare profesionala din diverse motive personale care il privesc in mod expres, acesta nu are dreptul sa solicite inapoierea sumelor achitate Furnizorului de formare profesionala. In acest caz, Furnizorul de formare profesionala are dreptul sa solicite plata sumelor restante, intarzaiate sau neachitate de catre Beneficiar.

14.4. Beneficiarul nu are dreptul sa ceara continuarea sau prelungirea cursului de formare profesionala intr-o alta perioada decat cea hotarata, stabilita si precizata sau cu o alta grupa, decat cu acordul Furnizorului de formare profesionala.

14.5. Furnizorul de formare profesionala, printr-o notificare, isi atribuie dreptul de a dispune si a intrerupe participarea la curs a Beneficiarului, pastrand suma achitata pana in acel moment de catre acesta cu titlu de despagubire sau compensare a pagubei, daca Beneficiarul nu isi respecta obligatiile si indatoririle conditiilor speciale de desfasurare a programului de formare profesionala.

14.6. Furnizorul de formare profesionala isi rezerva dreptul de a intrerupe sau suspenda participarea Beneficiarului la cursul de formare profesionala, in cazul in care Beneficiarul nu isi respecta obligatiile de plata in conditiile si la termenele stabilite, pana la achitarea integrala a sumelor restante.

15. Reclamatiile si Solutionarea Acestora

15.1. Beneficiarul poate adresa orice reclamatie sau solicitare in scris la datele de contact ale Furnizorului de formare profesionala.

15.2. In urma notificarii de catre Beneficiar, Furnizorul de formare profesionala va depune toate eforturile necesare in vederea identificarii unei solutii satisfacatoare.

15.3. Furnizorul de formare profesionala va raspunde reclamatiilor sau solicitarilor primite in termen de 30 de zile lucratoare de la data inregistrarii acestora.

16. Notificari

16.1. Notificarile vor fi facuta in scris la adresa de e-mail office@chocomua.ro sau prin posta la sediul central Choco Mua.

17. Accepatrea Termenilor si Conditiilor

17.1. Prevederile prezentului document se intregesc cu dispozitiile legale care se pun in practica in materie si cele ale Codului Civil.

17.2. Termenii si Conditiile reprezinta o conventie juridica dintre dumneavoastra si Choco Mua si guverneaza utilizarea serviciilor.

17.3. Sunteti de acord ca drepturile sau compensatiile ce trebuiesc exercitate intr-un anumit caz sau care trebuiesc puse in aplicare in mod legal sa fie in continuare la dispozitia Choco Mua.

17.4. In cazul in care instanta de judecata hotaraste ca una dintre prevederile Termenilor si Conditiilor este nelegala si nelegitima, atunci prevederea respectiva va fi eliminata din cadrul Termenilor si Conditiilor, fara a aduce atingere celorlalte prevederi ale Termenilor si Conditiilor. Restul prevederilor din Termeni si Conditii vor ramane in vigoare neschimbate si vor produce efecte in continuare.

17.5. Prin folosirea si intrebuintarea efectiva a Serviciilor se considera ca ati citit, inteles si acceptat Termenii si Conditiile. In acelasi timp, acceptati, confirmati si recunoasteti faptul ca Choco Mua va considera folosirea de catre dumneavoastra a Serviciilor ca o acceptare a Termenilor si Conditiilor incepand cu momentul respectiv.

17.6. Acceptarea Termenilor si Conditiilor se face cu conditia si obligatia sa aveti varsta legala pentru incheierea unui contract cu Choco Mua.

17.7. Choco Mua are dreptul de a adauga, actualiza, intregi, completa, modifica si sterge partial sau total Termenii si Conditiile fara un anunt prealabil, anticipat sau preliminar. Modificarile intra in vigoare imediat ce sunt publicate pe website-ul de promovare https://chocomua.ro/ si se considera a fi acceptate de Utilizatori si Vizitator prin utilizarea si intrebuintarea in continuare a acestui website. Choco Mua poate schimba, modifica, transforma, corecta, reexamina, revizui, revedea, imbunatati, intrerupe, suspenda sau opri temporar sau permanent furnizarea de servicii, informatii, si produse ce se fac cunoscut pe website-ul de prezentare fara a informa in prealabil in acest sens.

Intrebari? Ne puteti contacta la adresa de e-mail office@chocomua.ro.